Projekt E18, Köping-Västjädra

11/8/2022
2 min läsning

I det största projektet i Mälardalen på över 50 år bygger man om E18 mellan Köping och Västjädra till motorväg med två körfält i vardera riktning för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten på sträckan.

Varje dag passerar 18 000 fordon sträckan mellan Köping och Västjädra som är den enda delen av E18 mellan Örebro och Stockholm som idag inte är motorväg. Nuvarande 2+1 väg är inte gjord för mängden trafik som dagligen passerar och därför bygger Trafikverket om E18 på sträckan för att förbättra framkomlighet och trafiksäkerhet.

Den nya vägen kommer ha 2+2 körfält och det kommer också byggas en gång- och cykelväg som ska göra det enkelt och säkert att färdas i närheten av motorvägen. Byggstart var sommaren 2022 och arbetet beräknas vara klart hösten 2025. Totalentreprenör för projektet är Entry och vi är glada att vi får vara med och bistå med vår kompetens i detta projekt. Hör vad Entry själva säger om projektet och vårt samarbete i filmen nedanför.

Projektet innehåller bland annat ca 25km väg, 4 trafikplatser, 14 rörbroar och 13 betongbroar. Våran roll i projektet är att bistå med material, etableringar, projektering, tillsyn och personal.