Road Rentals roll i projektet Getingmidjan

10/8/2021
2 min läsning

Projektet Getingmidjan som löper mellan Södra Station och T-Centralen är ett av de mest tidskrävande och komplicerade arbetena i Stockholms historia. Det är ett stort privilegium att få vara direkt delaktig i att utveckla Stockholms infrastruktur i ett så betydelsefullt projekt.

Arbetet har varit både roligt och krävande, Road Rental har hjälpt till med all projektering till trafikavgränsningen av Centralbron som utfördes i två etapper, under påsken och mellan juni och augusti. Vi har jobbat många nätter och även stängt av en till körbana under nattetid för att gjutningsarbetet skulle genomföras i tid. Vi sköter även trafikavstängningen på Riddarholmen och Norrström där den nya gångbron ska på plats samt betongarbeten på Södra Mälarstrand och i Munkbrohamnen.

Projektet är klart i oktober 2021 och tills dess ansvarar Road Rental för säkerheten vid trafikavstängningarna från Norrström till Norra Riddarholmen, Road Rental inleder även arbetet med trafikavstängning runt Söder Mälarstrand och Bockholmen för betongarbeten.

Road Rental har skött etableringen av trafikanordningar samt TMA skydd vid centralbron i Stockholm
Road Rental har skött etableringen av trafikanordningar samt TMA skydd vid centralbron i Stockholm

Samarbetet med beställaren Implenia har fungerat otroligt bra, Road Rental har fått ett stort förtroende och fått möjlighet att visa företagets styrkor under projektets gång.

Road Rental är väldigt glada över att få vara med och bidra i detta projekt och kommer ut ännu starkare och redo för fler roliga projekt.