Road Rental ny partner till Handbollslandslaget

10/9/2023
3 min läsning

För första gången någonsin kommer damlandslaget i december att spela VM på hemmaplan och i januari åker herrarna till Tyskland för att försvara EM-guldet. Road Rental är ny partner och kommer att synas på alla säsongens hemmalandskamper.

För första gången någonsin kommer damlandslaget i december att spela VM på hemmaplan och i januari åker herrarna till Tyskland för att försvara EM-guldet. Road Rental är ny partner och kommer att synas på alla säsongens hemmalandskamper.

– Handbollen är inte bara unik vad gäller jämställdhet, utan också i att båda seniorlandslagen är med i den absoluta världstoppen, säger Tina Leijon, partneransvarig på Road Rental.

Sedan tidigare är Road Rental partner till såväl flera stora fotbolls- och ishockeyklubbar som till Svenska Friidrottsförbundet och BAUHAUS-galan. Nu är det även dags för Road Rental att kliva in på handbollsplanen.

I dag samlas damlandslaget för första gången den här säsongen och Road Rental kommer att synas på alla hemmalandskamper under säsongen med start på torsdag då Sverige tar emot Färöarna i EM-kvalpremiären. Herrarna möter sedan Ukraina i Eskilstuna den 2 november och båda landslagen kommer att spela dubbla landskamper på hemmaplan inför mästerskapen i vinter.

Damerna förbereder sig för ett historiskt VM i december – det första någonsin på svensk mark – medan herrarna i januari åker till Tyskland och för första gången på 20 år kliver in i ett mästerskap som regerande mästare.  

– Alla minns vi storhetstiden med Bengan Boys på 90-talet och början av 00-talet och nu är herrarna tillbaka på samma höga nivå i världstoppen. Det som är kul nu är att damerna också är med och slåss om topplaceringarna i de stora mästerskapen. För oss är det jättekul att vara med på resan mot nya medaljer, säger Tina Leijon, partneransvarig på Road Rental.

Stefan Lövgren, den tidigare lagkapten i landslaget, är i dag vd för Svenska Handbollslandslaget AB, som är helägt av Svenska Handbollförbundet och ansvarar för alla kommersiella samarbeten och landskampsarrangemang.

– Herrarnas framgångar de senaste åren, damerna topplaceringar i de senaste OS-, VM- och EM-slutspelen och faktumet att Sverige arrangerar dubbla VM i år har gjort intresset för landslagshandboll är oerhört stort. Vi är glada att se att Road Rental vill arbeta tillsammans med oss för att stärka svensk handboll ytterligare, säger han. 

Förutom de dubbla VM-slutspelen i år kommer också Sverige stå som värd för herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028, båda gångerna tillsammans med Danmark och Norge.

HANDBOLLSLANDSLAGETS KOMMANDE HEMMALANDSKAMPER

12 oktober: Damerna möter Färöarna i Uppsala
2 november:
Herrarna möter Ukraina i Eskilstuna
24 november:
Damerna möter Tyskland i Lund
26 november:
Damerna möter Tyskland i Ystad
5 januari:
Herrarna möter Japan i Jönköping
7 januari:
Herrarna möter Japan i Ängelholm

Dessutom spelar damerna VM som avgörs i Sverige, Danmark och Norge i december och herrarna EM som avgörs i Tyskland i januari

Foto: Bildbyrån